Τι είναι το Just Music;

Μια ακόμη “γωνιά” του αχανούς διαδικτύου με μουσική; Ένα “ραδιόφωνο” με ατέλειωτες playlists; Όχι ακριβώς…

Είναι, απλά, ένα μουσικό ημερολόγιο που έφτιαξε (και φτιάχνει) ο Θοδωρής φορώντας τα ακουστικά του, απολαμβάνοντας μουσικές. Εδώ και κάμποσο καιρό στον μαγικό -γεμάτο νότες- κόσμο του Youtube, του Mixcloud και του Spotify, έχει δημιουργήσει εκατοντάδες playlists με μουσικές που άκουσε.

Αποφάσισε να τις μαζέψει σε αυτή εδώ την ψηφιακή γωνιά και να τις μοιραστεί με όσους τους αρέσει η καλή μουσική. Προσπάθησε να τις συμμαζέψει, να τις “ταξινομήσει” σε κατηγορίες χωρίς αυτό να είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Ίσως γιατί η καλή μουσική μπορεί να μην μπαίνει σε καλούπια. Πάντως, μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι μια στοιχειώδη τακτοποίηση έχει γίνει αν και πολλές φορές το να μπει ένα κομμάτι σε συγκεκριμένη κατηγορία είναι αρκετά δύσκολο, όπως επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα βρεις λίστες που διάφορα είδη ανακατεύονται.

Πέρα από τη γενική κατηγοριοποίηση (ελληνικά, ξένα, rock, jazz κλπ.) οι λίστες είναι… βαφτισμένες ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής, μια ανάμνηση και φυσικά τη διάθεση.